₺8.168
₺15.000
₺899
₺527
₺412
"Pantum P2500 M6500 M6550 M6600 Toner Pantum P..."₺321
"Epson Orijinal 103 Magenta (Kırmızı) Mürekkep"₺1.975
"Hp 973 Setup Black (Siyah) Orijinal Kartuş L0..."₺1.009
"Epson T6732 L800-L810-L850-L1800 Cyan (Mavi) ..."₺1.156
₺623
₺620
₺356
"Hp 56 Siyah Kartuş Dolum Seti"₺903
"Süblimasyon-Transfer Baskı için 500ml Mavi Mü..."₺786
"Cescesor Canon ChromaLife100 Uyumlu 500gr Cya..."₺786
"Cescesor Canon ChromaLife100 Uyumlu 500gr Yel..."₺411
"Cescesor Canon ChromaLife100 Uyumlu 60gr Kırm..."₺1.079
"Epson T1281-T1284 Uyumlu Bitmeyen Kartuş Sist..."₺411
"Cescesor Canon ChromaLife100 Uyumlu 60gr Siya..."₺492
"Cescesor Canon ChromaLife100 Uyumlu 150gr Cya..."₺385
Yazıcı, dijital ortamda bulunan grafik, metin ya da farklı görsellerin kağıt ortamına aktarımını sağlar. Yazıcılar, özelliklerine göre farklı çeşitlere ayrılır. Bu çeşitler, baskı özelliklerine ve cihazın kullanım alanına göre belirlenir. Mimar, tasarımcı gibi teknik mesleki gruplar için çizici olarak adlandırılan teknik modeller mevcuttur. Fotoğraf baskısının yapıldığı yazıcı çeşitleri ise hem kağıt hem baskı bakımından standart modellerden ayrılır. Bunların dışında baskı hızı, çözünürlüğü, rengi, kağıt boyutu da yazıcı özellikleri arasında belirleyici unsurlardır. Cihazlar aynı zamanda ofis tipi, ev tipi yazıcı modelleri olarak birbirinden ayrılır. Mürekkep püskürtmeli seçenekler evde ve ofislerde kullanılabilirken 3D, lazer, nokta vuruşlu ürünler özellikleri sebebiyle genellikle ofislerde tercih edilir. Bu çeşitler arasından ihtiyacınıza en uygun yazıcı alternatiflerine ulaşarak baskı süreçlerinizi çok daha pratik hale getirebilirsiniz.
Yazıcılar baskı türleri, çözünürlükleri, hızları, renkleri, kağıt kapasiteleri, bağlantı seçenekleri gibi çeşitli özelliklere sahiptir. Yazıcı modelleri çok sayıda baskı türü ile öne çıkar. Mürekkep püskürtmeli, lazer, 3D, barkod, fotoğraf yazıcısı gibi alternatiflere rastlamanız mümkündür. Baskı renkleri de kullanıcı ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Siyah beyaz baskı rengine sahip olan yazıcı modelleri, en çok kullanılan alternatifler arasındadır. Siyah beyaz baskının yeterli olmadığı durumlarda ise renkli baskı özelliğine sahip olan yazıcı çeşitleri mevcuttur. Yazıcı çeşitlerinde baskı kalitesi çok önemlidir. Bunu belirleyen unsurlardan biri çözünürlüktür. Yüksek çözünürlüğe sahip olan yazıcı alternatifleri, daha net baskılar elde etmenizi sağlar. Yazıcı özellikleri arasında farklı kağıt boyutları da yer alır. Kimi yazıcı çeşitleri standart olarak yalnızca A4 boyutunda kağıtlara baskı yaparken kimi ürünler A3, A5 gibi farklı boyutlara sahip olan kağıtlar ile uyumludur.
Printer alternatifleri arasında önemli özelliklerden biri de kağıt kapasitesidir. Tek seferde kaç adet sayfa ile işlem yapabileceği, cihazın kapasitesine bağlıdır. Genel olarak küçük yazıcı çeşitleri sınırlı kağıt kapasitesine sahiptir. Geniş bir kağıt kapasitesi için daha büyük yazıcı modelleri tercih edilebilir. Özellikle iş yerleri gibi yoğun kullanım gerektiren yerlerde yüksek kapasiteye sahip olan yazıcılara daha fazla ihtiyaç duyulur. Yazıcı alternatiflerinde bağlantı da önemli özellikler arasındadır. Kablolu ve kablosuz bağlantı seçenekleri, en bilinen özelliklerdir. Tercih edeceğiniz yazıcı modelinden çok sayıda kullanıcı yararlanacak ise, kablosuz bağlantıya sahip olan cihazlar daha pratik bir kullanım sunar. Bunun sebebi, kablosuz bağlantının bulunduğu ürünlere aynı anda birden fazla cihazın bağlanabilmesidir. Bunların dışında kullanıcılar için ek özellikler de mevcuttur. Örneğin; çift taraflı baskı, USB bellek bağlantısı bunlardan bazılarıdır.
USB bellek cihaza bağlandığında bilgisayar ya da telefon gibi farklı bir aygıta ihtiyaç duymadan çıktı alabilirsiniz. Çift taraflı baskı ise kağıdın önüne ve arkasına tek komutta baskı yapabilmeniz anlamına gelir. Bu özellik bazı kullanıcılar için oldukça kullanışlıdır. Yazıcı çeşitlerinde bir diğer önemli özellik ise baskı hızıdır. Bireysel kullanımlarda standart baskı hızları yeterli olsa da iş yeri gibi ortamlarda çok sayıda baskının yapılması gereken durumlarda hız önem kazanır. Cihazlarda baskı hızlarını etkileyen farklı unsurlar vardır. Baskının çözünürlüğü, modu, bağlantı tipi gibi faktörler yazıcı hızını etkiler. Örneğin; yüksek çözünürlükte baskı yapmak için yazıcı daha fazla işlem gücüne ve zamana ihtiyaç duyar. Baskının boyutu da hız konusunda etkilidir. Büyük baskılar küçük olanlara göre daha çok zaman alır. Kablolu bağlantıya sahip olan cihazlar kablosuz olanlara göre daha hızlı işlem yapabilir.
Yazıcılar, kullanım alanlarına göre farklı pek çok çeşide ayrılır. 3D, çizici, barkod, mürekkep püskürtmeli, nokta vuruşlu, lazer gibi yazıcı türleri en bilinen seçeneklerdir. Ayrıca transfer baskı makinesi ve fotoğraf yazıcısı gibi alternatifler de kullanılan diğer önemli alternatiflerdir. Yazıcı çeşitlerinden 3D, çok fonksiyonlu ve taşınabilir olma özellikleri ile dikkat çeker. Bu çeşitlerin Wi-Fi bağlantı seçeneği bulunan modelleri olduğu gibi akıllı tasarımlara sahip olan ürünleri de mevcuttur. Barkod basımında kullanılan yazıcı çeşitleri genel olarak işletmeler tarafından tercih edilir. Endüstriyel, masaüstü ve mobil tipi seçenekleri ile öne çıkar. Farklı baskı hızı ve çözünürlüklerde satışa sunulur. Çizici olarak adlandırılan yazıcılar çizimlerde ve teknik resimlerde kullanılan ürünlerdir. Geniş bir baskı alanı sunan bu yazıcı seçenekleri, yüksek hız ve farklı bağlantı alternatiflerine sahip olabilmektedir. Genellikle mimarlar, mühendisler, tasarımla uğraşanlar tarafından kullanılır.
Fotoğraf baskısı yapan yazıcılar, standart tasarımlarının yanında taşınabilir küçük yapıdaki alternatifleriyle de dikkat çeker. Fotoğrafları tüm ayrıntıları ile elde edebilmeniz için renkli baskı özelliğine sahiptirler. Baskı işlemini sağlamak adına lazer teknolojisinden faydalanan lazer yazıcı alternatiflerinin de birçok işlevsel özelliği bulunur. Çift taraflı yazdırma, mobil baskı, fotoğraf baskısı gibi özellikleri barındıran modellerin yanında farklı bağlantı türleri de sunar. Mürekkep püskürtme yöntemi ile baskı sağlayan yazıcı seçenekleri de mevcuttur. Sıklıkla kullanılan bu alternatifler, lazer teknolojisine göre daha az maliyete sahiptir. Yazıcı çeşitleri arasında renkli ya da siyah beyaz baskı seçenekleri mevcuttur. Nokta vuruşlu ürünler ise fatura, fiş gibi belgelerin basılmasında kullanılır. Çekice benzeyen bir mekanizmanın aktif hale gelmesi ile baskı elde edilir. Bunlar, kişisel kullanımdan çok işletmelerde tercih edilebilecek olan cihazlardır. Transfer baskı makineleri ise tekstilde kullanılan ürünlerdir. Kumaşlar için elde edilen tasarımların farklı yüzeyler arasında aktarımını sağlamak için kullanılır.
Yazıcı makinesi, çok sayıda çeşit ve fonksiyona sahip oluşu ile farklı ihtiyaçlara hitap eder. Bu sebeple, yazıcı satın almadan önce ihtiyaç duyduğunuz özellikleri tespit etmeniz faydalı olur. Ne tür çıktıları elde etmek istediğinize karar vererek doğru yazıcı türüne ulaşabilirsiniz. Örneğin; teknik baskılar için çizicileri tercih etmeniz gerekirken fatura çıktısı elde etmek için nokta vuruşlu seçenekler idealdir. Ev için yazıcı modellerini tercih edenler genellikle mürekkep püskürtmeli yazıcı modelleri tercih edebilmektedir. Baskı hızı bir diğer önemli unsurdur. Tek seferde çok sayıda çıktı elde etmeniz gerekiyorsa baskı hızı yüksek olan ürünleri tercih etmeniz zaman tasarrufu bakımından da önemlidir. Özellikle ofiste kullanılan printer modellerinin hızlı işlem yapması beklenir. En iyi yazıcı alternatiflerine ulaşmak için cihazı kullanacak kişi sayısına göre bağlantı özelliklerine de dikkat etmeniz gerekir. Yazıcı modelleri az sayıda kullanıcı tarafından değerlendirilecek ise kablolu bağlantı türü tercih edilebilir. Ancak ofis gibi çok sayıda kişi tarafından kullanılacak olan cihazların kablosuz bağlantıya sahip olması daha pratik bir kullanım sağlar.
Printer almadan önce boyutlara da dikkat etmelisiniz. Ürünleri kullanacağınız alanın geniş ya da dar oluşuna göre büyük ya da küçük boyutlardaki printer çeşitlerini değerlendirebilirsiniz. Uygun fiyatlı yazıcı alternatifleri için ihtiyacınız olan özelliklerin yer aldığı ürünlere yönelmeniz daha sağlıklıdır. Çok fonksiyonlu tasarımlar pek çok işlevi yerine getirebilir. Ancak bu fonksiyonlara ihtiyacınız yoksa, aldığınız ürün fazla maliyete sebep olur. Çift taraflı yazdırma da oldukça işlevseldir. Baskının yapılacağı kağıdı manuel olarak çevirerek vakit kaybı yaşamak yerine cihazın bu özelliğini kullanarak hızlı bir şekilde yazdırma sürecini tamamlayabilirsiniz. Printer seçiminde kağıt boyutu da dikkat edilmesi gereken bir detaydır. Her yazıcı, her boyuttaki kağıt baskısı ile uyumlu değildir. Bu sebeple A3, A4, A5 yazıcı seçenekleri arasından gereksinimlerinize uygun bir ürüne yönelmeniz gerekir. Yazıcı modellerinde en çok tercih edilen özelliklerden bazıları şunlardır:
Kablosuz bağlantı
Mürekkep püskürtmeli baskı
Renkli ve siyah beyaz baskıların bir arada sağlanabildiği seçenekler
A4 ve A5 kağıt boyutu
Çift taraflı baskı
Fotoğraf baskısı
Wi-Fi
Yazıcılar farklı baskı türleri, markaları, tasarımları ile oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Yazıcı markaları, ürünlerin fiyatlarını kendi satış politikalarına uygun olacak şekilde belirler. Her bir baskı türüne sahip model farklı fonksiyonları ile çeşitli ihtiyaçların karşılanmasında etkili olur. Bu özellikler, cihazların fiyatlarının belirlenmesinde etkilidir. Cihazların fonksiyonları arttıkça yazıcı fiyatları da artar. Örneğin; 3D modelleri standart ya da taşınabilir seçeneklere göre daha kapsamlı özelliklere sahiptir. Bu, aynı zamanda fiyat farkına da sebep olur. Bilgisayar yazıcısı arayışında olanlar için bağlantı türü oldukça önemlidir. Kablolu ve kablosuz bağlantı seçenekleri de cihazların fiyat aralığını belirleyen detaylar arasında yer alır. Çizici modeller mimar, mühendis gibi farklı meslek gruplarına hitap ettiği için farklı teknik özelliklere sahiptir. Bu teknik detaylar printer fiyatları üzerinde doğrudan etkili olmaktadır. Her bir özellik cihazı daha fonksiyonel kılarken fiyatları bakımından da geniş bir aralık oluşturur. İhtiyaçlarınıza uygun özelliklere yönelerek en ucuz yazıcı alternatiflerine kolayca ulaşabilirsiniz.